jueves, 11 de noviembre de 2010

Jclic,Hot Potatoes i Quaderns Virtuals.

JClic és un conjunt d'aplicacions educatives que serveix pera crear, realitzar i avaluar diversos tipus d'activitats multimèdia: puzzles, exercicis de text, mots encreuats, sopes de lletres, etc. mitjançant el Java.
És de gran interés ja que els alumnes mentres interactúen amb la tecnología, van aprenent. Podriem dir que els alumnes aprenen, jugant.


Hot Potatoes

Hot Potatoes és una aplicació virtual que ens permet crear diferents tipus d’exercicis educatius, els qual després pots col•locar a la teva pàgina web. Els diversos exercicis que es poden creas són sis, i es fan mitjantçant aquestes eines: JQuiz (permet elaborar qüestionaris multiresposta.), JCloze (elabora una llista d’oracions on l’usuari ha d’esbrinar quina es la paraula que falta), JMatch (crea exercicis amb els que l'usuari ha de relacionar una paraula d'una llista amb una altra paraula de l’altra llista.), JMix (elabora una frase per que l'alumne la ordeni paraula per paraula), JCross (permet
realitzar mots encreuats amb les paraules que introdueixis.) i The Masha (et permet compilar la resta dels exercicis i generar un document HTML sencer amb tots ells).




Quaderns Virtuals
Quaderns Virtuals (QV) és un entorn d'aprenentatge virtual, que té la voluntat de digitalitzar els quaderns d'exercicis tradicionals. El projecte està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que faciliten al professorat de qualsevol nivell i àrea educatius la creació de recursos didàctics multimèdia per tal d'avaluar el progrés i rendiment de l'alumnat.
L’informació d’aquesta entrada l’he extret de la web següent:



Quina utilitat poden tenir aquestes aplicacions per al meu perfil profesional?
Com a pedagoga, crec que són interessants totes tres aplicacions. Però penso que el més interessant, de cara als nens és el Jclic, ja que puc crear activitats educatives per a ells, per tal de que aquests aprenguin el temari de la classes d’una manera més entretinguda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario